Marketingprofesszorok köszöntései

Kedves Gábor!
Köszöntésed megtiszteltetés számomra. Öröm is, mert személyedben olyan szakembernek írhatok, aki teljesítményével minden tiszteletet megérdemel, ezért külön jó érzés végiggondolni, mi minden történt veled az eddigi években. Ugyanakkor az alkalom önmagában is elgondolkodtató, hiszen az életutad egy jelentős szakaszára tekintünk, gondolkodunk azon, hol és miképp kapcsolódott össze az életünk, mit gondoltunk egykor és ma egymásról, mit tettünk együtt vagy egymásért…
Megkerülhetetlenek az első találkozás emlékei: tanítványod voltam, örömmel hallottam tőled a marketing csodáiról. Kollégaként is eltöltöttünk pár évet, majd hosszabb kihagyás után folytattuk a mai napig a közös tevékenységeket.
Hosszú évek óta dolgozunk egymás mellett, tudva, hogy szakmai kérdéseket meglehetősen hasonlóképpen ítélünk meg, főképp a munkáról vélekedünk egyformán, a teljesítmény, a befejezett dolgok fontosak, a szellemi kényelmesség nem vállalható.
Szívügyed volt a marketing szakma súlyának megteremtése, a szakma érdekeinek képviselete az oktatás terén éppúgy, mint az akadémiai szférában és a gazdasági élet szereplői előtt. Egyértelmű, hogy a szakma művelése számodra nem kötelesség, hanem szenvedély.
Sokat lehet tanulni tőled, mindig inspiráló, ahogyan megjelensz új és még újabb eredményekkel, új gondolatokkal, új törekvésekkel.
Szeretettel köszöntelek mindezekért is, kívánok további aktivitást, energiát terveid megvalósításához!

Törőcsik Mária
egyetemi tanár
Pécsi Tudományegyetem