Marketingprofesszorok köszöntései

Kedves Gábor!
Életünk folyamán útjaink nagyon sok alkalommal keresztezték egymást, volt alkalmunk egymás nyomdokaiba lépni, együtt megvalósítani közös célokat.
Remélem, hogy ez így lesz a jövőben is, amikor rám döntően a követő szerep vár. Szakmai szempontból követtelek a piacorientáció kutatásában, az MTA doktora pályázat benyújtásában, vagy a GMB tagságban. Imponáló, a magyar marketingtudományban páratlan publikációs és hivatkozási listád is újabb feladatokat ad.
A magam részéről csak csodáltam tenisztudásodat, míg nekem az egyszerűbb futás maradt. Ha azonban az unokáinknak kell majd mesélni arról, hogy mi is köt bennünket össze, akkor nagy valószínűséggel mindketten az 1993-as CEETP program 5 hetét említjük majd, amit a Northwestern University Kellogg School of Management „vendégszeretetét” élvezve töltöttünk el 22 közép- kelet-európai kollégával közösen, de mi ketten egy lakásban. Valószínűleg ez az időszak alapozta meg azt a tartós, baráti kapcsolatot, ami az elmúlt 20 esztendőben jellemezte viszonyunkat. Ennek az alapja pedig a te értékrended, jobbító szándékod, toleranciád, és a jó ügyek melletti kiállásod. Mi félszavakból is megértjük egymást, amit kívánok az utánunk következő generációknak is.
Neked pedig, kedves Gábor, jó egészséget kívánok, hogy a következő 20 esztendőben hasonló élményekben legyen részünk.

Berács József
egyetemi tanár
Budapesti Corvinus Egyetem