Marketingprofesszorok köszöntései

Kedves Gábor!
Örömmel hallom, hogy szakmai pályafutásod új szakaszába léptél a Pécsi Tudományegyetem emeritus professzoraként. Köszöntelek abból az alkalomból, hogy most kezdődik életed legszebb része! Ezután már csak szabadon választott gyakorlatokkal kell foglalkoznod, a kötelező gyakorlatoknak vége.
Időnkénti beszélgetéseink során rájöhettünk, hogy sok mindenről hasonlóképpen gondolkodunk. Például régen azt hittük, hogy rossz világ van, de azóta kiderült, hogy jó világ volt. Megtapasztaltuk, az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól pocsék, hogy meg is történik. Közös fellépéseink során sokszor néztünk egymásra döbbenten: nem az a kérdés, hogy van-e értelmes élet a Földön kívül, hanem az, hogy a Földön van-e egyáltalán?
És arra is rájöttünk, a boldogsághoz talán még fontosabb tudnunk, kik nem vagyunk, mint azt, hogy kik vagyunk. Megtapasztaltuk, hogy aki az összeomlás közepette mosolyogni tud, az már kigondolta, kit hibáztasson. A sokszor emlegetett csapatmunka pedig sokak számára azért fontos, mert így van rá mód, hogy másokat hibáztassanak.
Akkor szabad sajnálkoznunk egy életszakaszunk lezárása miatt, ha csak a munkában találtunk volna örömet. Szerencsére az emberek többsége széles skálán éli az életét, és számtalan tartalmas, szép dolog éppúgy fontos számukra, mint a munka. Te is ebbe a kategóriába tartozol, így biztos vagyok benne, hogy azt a tudást, tapasztalatot, emberi kapcsolatrendszert, amelyekre szert tettél eddigi munkád során, a jövőben is kamatoztatni tudod. Legfeljebb más hangsúlyokkal, több kötetlenséggel, kevesebb kompromisszummal.
Ugye, hogy elrepültek az évek, mint egy pillanat! Tulajdonképpen nem is azt kell sajnálni, ami volt és elmúlt, hanem ami lehetett volna, de nem lett… Most az a szakasz következik életedben, amikor arra koncentrálhatsz, amit még ebből valóra válthatsz.
Ehhez kívánok a magam nevében sok sikert és nagyon jó egészséget, reményeim szerint még sok közös akciót:

Dinya László
tanszékvezető egyetemi tanár
Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös